Wikipedia:Krijimi i artikujve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

PREFERENCA NGA AGIM KASAPOLLI. Një vlersim i punës së Halit Nezajt

Halit Nezaj lindi në fshatin Skivjan komuna e Gjakovës më 3.09.1969.Në Gjermani migroj nëvitin 1989. Asnjëher nuk e kursej vetëveten në avansimin e qështjes mbarë kombëtare e në veqanti pa ndërpre punoj dhe punon në ngritjen dhe senzibilizimin e sporteve luftarake në evropë kosovë dhe Shqipri. Boksi dhe kikboksi është pjes e jetes së tijë, falë punës së tijë sotë shumë emra të shkathtësis bujare jan ngrit në pijadestalin ma të lartë evropjan dhe botror fal kontributit të tijë si menagjer dhe urë lidhse midis sportistve dhe mediave ma prestigjioze si SAT1,RTL,ARD,ZDF,SPORT1,EUROSPORT,etj.

Haliti është një emer i njohur jo vetëm në hapsirat shqiptare por edhe në ato botrore. Njeri që nuk flet shum por ka zgjedh që veprat e tij të flasin. Sportistet ishin e janë ata që me vepra kontibuan në përfaqsimin e kombit, pra ambasadorët më të mir të qështjes sonë kombëtare edhe në kohrat më të vështira, e vazhon edhe më tej me dinjitet i pa luhatur, dhe pa u kursyer e pa u ndalur të punoj për kombin e atdheun. Haliti është burr i fjalës dhe veprës, sidomos në aspektin kombëtar,e mendoj që meriton respekt,dhe mirnjohje kombëtare,që të paktën moralisht ti njihet puna,dhe të nominohet për ndonjë titull nderi, mirnjohje të nivelit kombëtar, Si që janë „Nderi i kombit“, Ambasador Paqe etj.

Thanë shkurt Halit Nezaj është Ambasadori ma i mirë i kombit shqiptar dhe me punen qe ka bër deri më tani mund ta quajm krenari e kombit Shqiptarë. Falë punës së tij sotë këta emra janë emra të sporteve luftarake që kosoven dhe Shqiprin e futen ne analet e sukseseve të mëdha po i përmendim vetem disa që me angazhimin e Halit Nezajt ata andëren e shendruan në realitet. Nuri Seferi,Sefer Seferi,Erzen Rrustemi,vëllëzrit Avdimetaj Toni dhe James Kraft,Shefat Isufaj,Ardian Maliqi,Labinot Xhoxhaj e shumë e shumë tjerë mbi 100 sportistë.

Autoriteti i Halit Nezaj si gazetar, menaxher dhe këshilltar sportiv në Gjërmani dhe qarqet mbarkombëtare është i njohur dhe falë punës dhe profesionalizmit të tijë si gazetar i pamëvarur në Gjermani, gazetaret shqiptar i kan dyertë e hapura falë veprave madhore të Halitit i cili meriton respekt të veqantë për sukseset e sportistve shqiptar në diaspor të cilët në kohrat ma të vështira për kosovaret ata na sollnin tituj dhe medalje që gjatë kohës së okupimit për kosovën dhe popullin e vujtur nga okupimi sërbomadhë ,sukseset e djelmoshave tanë me mbeshtetjen e Halit Nezaj ishte ushqimi ma i mirë shpirtror! Për të gjitha këto Halit Nezaj populli shqiptar përjetsisht do të jetë mirnjohës.


Mendoj se ikurajimi i njerzve të till do te ishte shumHaliti është një emer i njohur jo vetëm në hapsirat shqiptare por edhe në ato botrore. Njeri që nuk flet shum por ka zgjedh që veprat e tij të flasin. Sportistet ishin e janë ata që me vepra kontibuan në përfaqsimin e kombit, pra ambasadorët më të mir të qështjes sonë kombëtare edhe në kohrat më të vështira, e vazhon edhe më tej me dinjitet i pa luhatur, dhe pa u kursyer e pa u ndalur të punoj për kombin e atdheun. Haliti është burr i fjalës dhe veprës, sidomos në aspektin kombëtar,e mendoj që meriton respekt,dhe mirnjohje kombëtare,që të paktën moralisht ti njihet puna,dhe të nominohet për ndonjë titull nderi, mirnjohje të nivelit kombëtar, Si që janë „Nderi i kombit“, Ambasador Paqe etj.

Angazhimet detyrat Kombtare vullnetare si dhe disa nga profesionet. 1.Menexher i mediave dhe maketingut të sporteve luftarake Boks dhe Kikboks. 2.Kshilltar politik,psikologjik,Financës dhe ekonomis . 3.Urëlidhës i Artit,Sportit,Kulturës si dhe shumë fushave tjera. 4.Kreator,Artist Dixhital,si dhe krijimin e Artit të rrallë apo të veçant botëror. 5.Gazetar i sportit i pamvarur me seli në Gjermani. Detyrat Kombtare vullnetare. 1.Kryetar i LDK'së Dega Speyer Gjermani viteve 1991 deri 1999. 2.Delegat i Kongresit i Lidhjes Shqiptare në Botë. 3.Menexher i mediave dhe marketingut pran Lobit Shqiptar. 4.Menexher i mediave dhe marketingut për portalin online LobiPress. 5.Menexher për ngritjen e imazhit Kombtar në Botë pran Lobit Shqiptar. 6.Konsulltime vizita kontaktuese për ruajtjen e imazhit politik me Ambasadorët dhe Konzujt e Republikës së Kosovës dhe Shqipëris nëper vendet e ndryshme në botë. 7.Kontakte me Prof.Dr.Akademik Shqiptarë në shtete të ndryshme për shkëmbimine ideve të ndryshme për zvoglimin apo minimizimin e problemeve Kombtare si dhe planifikimin e agjendave kombtare për të ardhmen e Kombit po thuajse "SHQIPTAR PËR GJITHÇKA".