Wikipedia:Projekti TV/Udhëzime

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Projekti është në fazën e krijimit të skeletit dhe për çdo ndihmë e kritik jeni të mirë se ardhur.--Hipi Zhdripi 12 Tetor 2006 04:44 (UTC)

Skeleti i projektit ka trajten e piramidës. Si bazament janë faqet përfundimtare në të cilat përmblidhen të dhënat që kanë të bëjnë me Stacionin Radioteleviziv. Të dhënat bazë të stacionit paraqiten në një nivel më të lartë dhe këto dhe pastaj në projektin kryesorë paraqitet lidhjet për projektet gjegjësish nën-projektet.

Fleta Bazë e Projektit[Redakto nëpërmjet kodit]

Fleta Bazë e projektit është e niveit të 4-të. këtu si nivele merren lidhjet pas shenjes "/" p.sh.:Wikipedia:Projekti TV/Stacione/Shqip/TVSH. Për nivele të më tutjeshme duket se nuk funksion.

Si do që, deri më tani për fletat bazë të stacioneve radiotelevizive është paramenduar ky skelet me këto elemente:

 1. Leternjoftimi
  1. Emri i plotë
  2. Kontakti
  3. Në Wiki
  4. Gjuhët në të cilat emiton programe
  5. Leternjoftim shtesë
   1. Ndarja e stacionit
   2. Televizion
   3. Radio
   4. Studio-filmike
   5. Agjensi
   6. etj.
 2. Burimi i të dhënave
  1. Lidhje të brendëshme dhe të jashtëme që u hynë në punë redaktorëve
 3. Arkivi
  1. Prodhimi
   1. Zakonisht stacionet e tilla kanë prodhime vetjake për lajme
   2. Disa prodhojnë emisione
   3. Ndërsa disa edhe filma
  2. Transmetimet
   1. Pasi që vetëkuptohet se prodhimet vetjake transmetohen këtu hynë vetem "të drejtë" transmetimi apo kotratat që kanë me prodhuesit tjerë
   2. Seleksionimi i materialeve më të drejt trasmetimi mund të kombinohet me pjesë tjera të projektit.

Fletat e gjuhëve të stacioneve[Redakto nëpërmjet kodit]

Shërbejnë si vitrina dhe aty paraqitet leternjoftimi, kuptohet në bazë të gjuhës

Fletat e stacioneve[Redakto nëpërmjet kodit]

Shërbejnë si vitrina dhe aty paraqitet leternjoftimi, s´kam ide përse por vjenë

Fletat e stacioneve të emërtuar[Redakto nëpërmjet kodit]

Shërbejnë si vitrina dhe aty krijohet leternjoftimi për stacionin përkatës.

Skeleti i fletës deri më (shiko datën pas nënshkrimit)
Ndrysho:
XXX me emrin e stacionit (kujdes mos harro në lidhjet e jashme fusha të zbrasta)
* me të dhënat
-----------------------------------------------------------------------------------
<noinclude>{{Wikipedia:Projekti TV}}<br></noinclude>
<!-- Leternjoftimi i fletës -->
<onlyinclude>
{|
|- bgcolor="#FFEBCD"
![[Wikipedia:Projekti TV/Stacione/Shqip/XXX|Projekti XXX]]
! [http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Projekti_TV/Stacione/Shqip/XXX&action=edit redaktoni] të dhënat dhe ... 
|- bgcolor="#fffaf0"
|'''Emëtimi i plotë''' :<br>Intenacional<br>Adresa<br>Vendi 
| *
|- bgcolor="#fffaf0"
|'''Tel'''<br>Fax<br>E-mail
| *
|- bgcolor="#fffaf0"
|'''Në Internet'''<br>Radio<br>TV: 
| *
|- bgcolor="#fffaf0"
|'''Në Wiki''':<br>Kategoria<br>etj. 
| *
|}
</onlyinclude><!-- Nga këtu paraqitet vetëm këtu --><noinclude>
{|
|- bgcolor="#fffaf0"
|'''Frekuencat lokale''':
| *
|- bgcolor="#fffaf0"
|'''Frekuencat satelitore''':
| *
|}
----
==Prodhimet==

==Transmetimet==
<!-- Mos shkruaj poshtë komentit -->
</noinclude>

deri më --Hipi Zhdripi 12 Tetor 2006 04:56 (UTC)

Fletat e emisioneve[Redakto nëpërmjet kodit]

Shërbejnë si fletë bazë në të cilat gjendet një leternjoftim.

Fletat e serive[Redakto nëpërmjet kodit]

Shërbejnë si fletë bazë në të cilat gjendet një leternjoftim

Fletat e filmave[Redakto nëpërmjet kodit]

Shërbejnë si fletë bazë në të cilat gjendet një leternjoftim