Wikispecies

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Logo-Wikispecies

Wikispecies është një projekt interneti i filluar në vitin 2004, i cili mbahet nga Wikimedia Foundation mbi bazën e një Wiki. Projekti, fillimi i së cilit nuk i shpëtoi kritikës, synon krijimin e një regjistri të qënieve natyrore duke grumbulluar sa më shumë të dhëna mbi kafshët, bimët, bakteriet etj.

Wikispecies u propozua më 3. gusht 2004 nga Benedikt Mandl dhe u vërtetua më 5. shtator nga Wikimedia Foundation si një projekt zyrtar.

Lidhje të jashtme

Wiki WikiFjalori: Wikispecies – shfletoni më shumë në fjalorin e lirë


Projekte të Wikimedia Foundation
Wikipedia-logo-v2.svg Wikimedia-logo.svg Commons-logo.svg Wikinews-logo.svg Wikibooks-logo.svg Wiktionary-logo-en.svg Wikiquote-logo.svg Wikispecies-logo.svg
Wikipedia Meta-Wiki Commons Wikinews Wikibooks Wiktionary Wikiquote Wikispecies