Xhelal Luca

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Xhelal Luca(15 Mars 1952) nga fshati Zall-Dardhë i Peshkopisë në rrethin e Dibrës është poet shqiptar. Ka shkruar në moshën 13 vjeçare dhe ka realizuar skeçe, parodi, monologë me estradat amatore në Elbasan 1976-1983. Fitoi "DIPLOMË" për interpretim të fjalës artistike në skenë (1980).

  • Autor i librave me poezi "Shpirti Bredharak", "Ndizem në akull", "Pesë degë trungun thërrasin" me bashkautore dhe kohët e fundit "Mëngjese të munguara". Në dorëshkrim ende mban librin "Flladet e atdheut tim" teksa drejton dhe boton gazetën "Në gjurmët Migjeniane" (Periodike)
  • Kryeson degën "PEGAS" të Dibrës