Xhelal Shaska

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Xhelal Shaska (1889-1975)

Xhelal Shaska, (1889-1975) ishte nga diplomatet e pare shqiptare. I shkolluar ne Itali qe prej moshes 9-vjecare, ai u diplomua ne shkenca politike ne 1927 dhe sherbeu si Konsull i Pare ne Bari ne vitet 1930. I njohur ne rrethet diplomatike te asaj kohe si nje njeri serioz dhe elegant, ai kishte influence te madhe ne rrethet intelektuale te asaj kohe.   Ne vitin 1946, u denua me 15 vjet burg.  Vuajti denimin ne Burrel deri ne 1959 prej nga u kthye ne Vlore tek familja.  Ne vitin 1967 ai se bashku me familjen u internuan ne Kocul të Vlorës.  

Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.