Xhungla

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Xhungla ose ndryshe pyjet tropikale përfshijnë drurë dhe shkurre të ndryshme me gjelbërim të përhershëm, sepse në rajonet ku ato rriten moti çdo ditë të vitit është i njëjtë. Paradite koha është me diell, ndërsa pasdite bie shi i dendur. Pyjet tropikale gjenden në pellgun e lumit të Amazonës në Amerikën e Jugut, në pellgun e lumit të Kongos, në gjirin e Guinesë në Afrikë, në gadishujt dhe ishujt e Azisë Juglindore etj. Ndër bimët që rriten në këto pyje përmendim; palmën, druri i kaçukut, druri i kafesë, druri i bukës etj