Xhuxhi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Dy xhuxh të përshkruar në mitologji.

folklorin gjerman, duke përfshirë mitologjinë gjermane, një xhuxh është që banon në male dhe në tokë.

Subjekti është i lidhur me mençurinë, farkëtarinë, minierat dhe mjeshtërinë. Xhuxhët ndonjëherë përshkruhen si të shkurtër dhe të shëmtuar. Megjithatë, disa studiues kanë vënë në dyshim nëse ky është një zhvillim i mëvonshëm që rrjedh nga portretizimet komike të qenieve. Xhuxhët vazhdojnë të përshkruhen në kulturën moderne popullore në media të ndryshme.

Referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]