Ylli i Jetës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
"Ylli i Jetës"

"Ylli i Jetës" (ang. "Star of Life") është një yll i kaltër me gjashtë rrema, me në qendër "Bastunin e Askleptit" dhe është shenja ndërkombëtare e ndihmës urgjente mjekësore fillimisht e përdorur nga "Administrata e SHBA-së për Sigurinë e Trafikut në Autostrada" (ang. "U.S. National Highway Traffic Safety Administration"). Kjo shenjë përdoret në mjetet e ndihmës (p.sh. ndihma e shpejtë etj.) dhe përfaqëson shërbimet për urgjencë mjekësore (ang. "Emergency Medical Services" ose "EMS").