Yzeir Ismaili

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Yzeir Ismaili, i lindur në Tragjas më 1915 dhe ka kryer Fakultetin e Arkeologjisë në Grac te Austrisë. Punoi si mësues e arkeolog në Vlorë dhe Fier. Më 10 gusht 1944 arrestohet si antifashist nga nazistët gjermanë dhe pushkatohet në Bubullimë të Lushnjës.