Zahi Hawass

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Zahi Hawass

Zahi Hawass (Arabisht: زاهي حواس, i lindur më 28 maj 1947) është egjiptolog dhe arkeolog egjiptian, gjithashtu dhe ish-Ministër i Shtetit për Çështjet e Antikiteteve. Ai ka gërmuar në sitet arkeologjike të deltës së Nilit, në shkretëtirën perëndimore dhe në luginën e sipërme të Nilit.

Artikuj mbi Zahi Hawass-in[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Schulz, Matthias (2010). "Egypt's Avenger of the Pharaohs" (online). Spiegel Online International (May 28). Retrieved 25 January 2016.
  • Tierney, John (2009). "Science, Findings: A Case in Antiquities for 'Finders Keepers'" (online). The New York Times (November 16). Retrieved 25 January 2016.
  • Parker, Ian (2009). "Letter from Cairo, The Pharaoh: Is Zahi Hawass bad for Egyptology?" (print, online) (November 16): 53–63. Retrieved 25 January 2016