Zambaku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Zambaku ( lat. Lilium), eshte nje bime e cila ben pjese ne familjen e Nymforeve ( lat. Liliaceae). Ajo ndryshe quhet dhe mbreteresha e ujit.

Nga rizomi i Zambakut prodhohet Niseshtja.

Ajo rritet prej 60 deri ne 180cm.

Ja disa specie te Zambakave :

Lilium African Queen, Lilium Casa Blanca, Lilium Fata Morgana, Lilium Garden Party, Lilium Golden Splendo, Lilium henryi , Lilium mackliniae , Lilium martagon , Lilium pardalinum , Lilium Pink Perfection, Lilium regale .