Zazaët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Turqia gjithashtu Zaza
Gjuha zaza dhe gjuhët iraniane

Zazaët, është një komb që jeton në territoret lindore të Turqisë. Zaza 2-4 milion jetojnë sot në Turqi. Gjuha e tyre është Zaza.[1] [2]

  1. ^ https://www.iranicaonline.org/articles/dimli
  2. ^ Google books