Zemra qe nuk plaken

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Film i Kinstudios Shqepëria e Re 1977 me skenar të Bashkim Hoxhës dhe rregji të Esat Ibro dhe Esat Mysliu.

Xha Azemi(Esat Oktrova) njē shofer i dalluar i parkut të transportit Tiranë, sapo del ne pension. Ai i mësuar me pune nuk mundet dotë të qendrojë pa bërë gje dhe mbasi ja lë zanatin Petritit(Sotiraq Bratko) i bashkohet një grupi pensionistësh dhe vullnetarisht se bashku shkojnë dhe ndërtojnë burime guri ne vënde të ndryshme. Puna të mban gjallë dhe nuk plakesh kurrë