Zerynthia polyxena

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Zerynthia polyxena1.JPG

Flatrat e përparme të verdha me shumë njolla - shirita të zi, buzës anësore me shirit të zi të dhëmbëzuar, anës së poshtme dhe me njolla të kuqe.

Flatrat e pasme të verdha me njolla të zeza dhe të kuqe, buzës anësore me shirit të zi të dhëmbëzuar, anës së poshtme shiriti është i kuq. Hapësira e flatrave varion nga 44 - 60 mm. Takohet në mjedise barishtore e shkurreta të cilat karakterizohen nga lagështia.


 • Mbreteria: Animalia
 • Tipi: Arthropoda
 • N/Tipi: Hexapoda
 • Klasa: Insecta
 • S/Klasa: Pterygota
 • N/Klasa: Neoptera
 • Rendi: Lepidoptera
 • N/ Rendi: Macrolepidoptera
 • M/ Familja: Papilionoidea
 • Familja: Papilionidae
 • N/ FAmilja: Parnassiinae
 • Lloji: Zerynthia
 • Specia: Zerynthia polyxena
 • N/ Specia: Zerynthia polyxena albanica (Riemel, 1927) in Albania.
 • Zbuluesi: (Denis et Schiffermüller, 1775)