Zgjedhjet lokale - Albaniku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Zgjedhjet lokaleAlbaniku

Për të parën herë zgjedhjet lokale dmokratike në Albanikë janë mbajtur në vtin 2002 paralelishtë me zgjedhejet tjera në Kosovë.

Partitë që kanë marrur pjesë në këto zgjedhje kanë qenë:

 • DSS - Partia Demokratike e Serbisë - në Kosovë e udhëhequr nga Milorad Todoroviq për kryetar lokal ka zgjedhë Vuko Antonijeviqin, ka arritur 25% të votave dhe pesë vende në kuvend.
 • SPS - Partia Socialiste e Serbisë - në Kosovë e udhëhequr nga Dobrosav Radoviqi që për kryetar lokal ka Milan Trboljevac, ka arritur 19.4% të votave dhe tri vende në kuvend.
 • KP - Koalicioni Kthimi - në Kosovë e udhëhequr nga Momqillo Saviqi që nuk ka ndonjë përfaqsues lokal, ka arritur 13.4% të votave dhe dy vende në kuvend.
 • SPO - Lëvizja Serbe - në Kosovë e udhëhequr nga Radjel Nojkiq dhe Radmir Janijeviq për kryetar lokal ka zgjedhë Dragisha Vasiqin, ka arritur 7.9% të votave dhe një vend në kuvend.
 • GIPP - Iniciativa Qytetare për Kthim dhe Qetësim - parti lokale e udhëhequr nga Srgjan Miladinoviqi ka arritur 5.5% të votave dhe një vend në kuvend
 • GIZ - Iniciativa Qytetare së Bashku - parti lokale e udhëhequr nga Ismet Islamoviqi ka arritur 3.5% të votave dhe një vend në kuvend.
 • DHSS - Partia e Krishterëve Demokratikë rë Serbisë - në Kosovë e udhëhequr nga Rada Trajkoviqi që për kryetar lokal ka Dragosh Nedeljkoviqin, në zgjedhje nuk ka arritur të zë ndonjë vend.
 • DS - Partia Demokratike - në Kosovë e udhëhequr nga Goran Bogdanoviqin që për kryetar lokal ka Dragisha Krstoviqin, në zgjedhje nuk ka arritur të zë ndonjë vend.
 • G17 Plus - në Kosovë e udhëhequr nga Stojanka Petkoviq që për kryetar lokal ka Nebojsha Kostoviqin në vitin 2000 ka pasur një vend ndërsa më 2002 2 vende.
 • Liberalët e Serbisë (ish-Demokracia e Re) - në Kosovë dhe në Albanikë e udhëhequr nga Nenad Radosavljeviqi, në zgjedhje nuk ka arritur të zë ndonjë vend.
 • Lëvizja Serbe e Forcës - në Kosovë e udhëhequr nga Andrija Mijanoviqi që për kryetar lokal ka Milisav Mladenoviqin, nuk ka arritur të zë ndonjë vend.
 • NS - Partia Radikale Serbe - në nivelin e Kosovës nuk është e prezentuar ndërsa në Albanikë prezetohet nga Jovica Miletiqi, nuk ka arritur të zë ndonjë vend.
 • SRS - Partia Radikale Serbe - në Kosovë e udhëhequr nga Dobrivoje Dobriqi që për kryetar lokal ka Zhiko Staniqin, nuk ka arritur të zë ndonjë vend.
 • SD - Social Demokratët - në Kosovë e udhëhequr nga Darko Vukiqeviqi që për kryetar lokal ka Darko Vukičeviqin, nuk ka arritur të zë ndonjë vend.
 • JUL - E majta e bashkuar Jugosllave - në Kosovë e udhëhequr nga Radomir Rojeviqi që për kryetar lokal ka Miodrag Jeroviqin, nuk ka arritur të zë ndonjë vend.