Zhvillimi i Softverit në Kosovë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Zhvillimi i softverit ne Kosovë po has në një mos zhvillim i cili po e pakson perdorimin e teknologjisë ne vendin tonë. Mungesa e fondeve është nje prej shkaqeve kryesore që nuk po mundëson zhvillimin e kësaj teknologjie, ndoshta me nje ivestim te duhur institucional do te ishte nje teknologji softverike me e zhvilluar ne vendin tonë.

Kuadrot[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Një tjetër ngecje sa i perket zhvillimit te teknologjisë së softverit eshte edhe mungesa e kuadrove profesionale. Ne vendin tonë akoma zbrasti sa i përket njohurive softverike, akoma nuk ka persona te cilet kanë nje njohuri për te krijuar softver më kulitet të lartë. Egziston një interes i madh nga ana e të rinjëve për këtë lëmi e cila dita dites po zhvillohet ne hapa të hovshëm ne tër Botën.

Mungesa e Komunikimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vendi ynë ka pak lidhje me botën e jashtëme në mënyrë që të ket nje ndihmë si ne aspektin e njohurive dhe atë material, shumë vende ne Botë bashkveprojnë duke shkëmbyer ide dhe sofvere sipas nevojave të tyre por per fat të keq vendi ynë nuk ështæ i involvuar ne këso raste sepse nuk istitucione te cilat merren ne mënyrë më te hollsishme rreth këtyre qeshtjeve.

Pritjet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Duke pasur parasysh keto mundësi qe programerëve iu ipen ne Kosovë është e vështirë qe kjo teknologji te ket suksese të medha,Por nje fakt qe na jep te shpresojmë një mëkëmbje te ksaj gjendje eshte fakti se shumë rinjë gëzojnë një simpati te madhe rreth kësaj lamije.