Kurdët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Territorët ku banojnë kurdë

Kurdët janë një kombësi i cili banon në territorin që nganjëherë quhet me emrin Kurdistan. Sot 15 - 21 milion kurdë banojnë në Turqi, 6,6 - 10 milion në Iran, 4 - 6 milion në Irak dhe 2 - 2.8 milion në Siri. Gjuha e tyre është gjuha kurde, por pothuaj të gjithë kurdët flasin edhe gjuhën e shtetit ku banojnë.

Për shkak të aktiviteteve të Partisë së Punëtorëve të Kurdistanit (PKK), emri "kurd" shpesh lidhet me konceptët "terrorist" dhe "separatist".