Lista e Kryetarëve të Parlamentit të Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Kryetarë të Parlamentit të Shqipërisë 1920-1946[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. Xhemal Naipi, (Kryetar i Këshillit Kombëtar, 1920)
  2. Dhimiter Kacimbra, (Kryetar i Këshillit Kombëtar, 1920)
  3. Pandeli Evangjeli, (Kryetar i Këshillit Kombëtar, 1921)
  4. Eshref Frasheri, (Kryetar i Këshillit Kombëtar, 1922–1923)
  5. Eshref Frasheri, (Kryetar i Asamblesë Kushtetuese, 1924)
  6. Petro Goga, (Kryetar i Asamblesë Kushtetuese, 1924)
  7. Eshref Frasheri, (Kryetar i Senatit, 1924–1925)
  8. Pandeli Evangjeli, (Kryetar i Senatit, 1925–1926)
  9. Kostaq Kota, (Kryetar i Anëtarëve të Parlamentit, 1925–1928)
  10. Pandeli Evangjeli, (Kryetar i Anëtarëve të Parlamentit, 1928)
  11. Pandeli Evangjeli, (Kryetar i Anëtarëve të Parlamentit, 1928–1930)
  12. Kostaq Kota, (Kryetar i Anëtarëve të Parlamentit, 1930–1937)
  13. Pandeli Evangjeli, (Kryetar i Anëtarëve të Parlamentit, 1937–1939)
  14. Terenc Toci, (Kryetar i Këshillit të Lartë Korporativ Fashist, 1940–1943)
  15. Lef Nosi, (Kryetar i Parlamentit Kombëtar, 1943–1944)
  16. Mihal Zallari, (Kryetar i Parlamentit Kombëtar, 1944)

Kryetarë të Kuvendit Popullor të Shqipërisë 1946-1991[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. Omer Nishani (1944)
  2. Tuk Jakova (25 mars, 1946-1946)
  3. Ymer Dishnica (1946–1947)
  4. Manush Myftiu (1947–1949)
  5. Gogo Nushi (1949–1950)
  6. Teodor Heba (30 qershor, 1950–1951)
  7. Mihal Prifti (1951–1954)
  8. Gogo Nushi (20 korrik, 1954–1956)
  9. Rita Marko (1956–1958)
  10. Medar Shtylla (21 qershor, 1958–1964)
  11. Leftar Goga (20 nëntor, 1964 - 11 korrik, 1966)
  12. Abdyl Këllezi (10 shtator, 1966 - 13 janar, 1969)
  13. Behar Shtylla (13 janar, 1969–1970)
  14. Fadil Paçrami (20 nëntor, 1970 - 25 shtator, 1973)
  15. Iljaz Reka (25 shtator, 1973 - 27 dhjetor, 1975)
  16. Ali Manaj (11 shkurt, 1976 - 25 dhjetor, 1978)
  17. Simon Stefani (25 dhjetor, 1978 - 22 nëntor, 1982)
  18. Pali Miska (22 nëntor, 1982 - 19 shkurt, 1987)
  19. Petro Dode (19 shkurt, 1987 - 15 prill, 1991)

Kryetarë të Kuvendit të Shqipërisë pas 1991[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. Kastriot Islami (17 prill, 1991 - 6 prill, 1992)
  2. Pjetër Arbnori (6 prill, 1992 - 24 korrik, 1997)
  3. Skënder Gjinushi (24 korrik, 1997 - 4 shtator, 2001)
  4. Namik Dokle (4 shtator, 2001 - 30 prill, 2002)
  5. Servet Pëllumbi (30 prill, 2002 - 3 shtator, 2005)
  6. Jozefina Topalli (3 shtator, 2005 - 10 shtator 2013)
  7. Ilir Meta (10 shtator 2013 - vazhdon)