Jump to content

Çanta shkollore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Fëmijët me çanta në supet e tyre

Çanta shkollore zakonisht është një trastë (çantë) katërkëndëshe prej lëkure, tekstili, etj. që mbyllet nga sipër, me dorezë dhe/ose me rripa, dhe që shërben për të mbajtur me vete libra e sende të tjera. [1] Rripi është i vendosur, në aso mënyre që të varet në supe a të kalojë diagonalisht trupin, me çantën e varur drejtpërdrejt nga supet, prapa krahëve ose anash. Ato përdoren tradicionalisht për mbajtjen e librave, fletoreve dhe mjeteve tjera mësimore. [2]

Shiko gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referencat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Satchel, merriam-webster.com, Accessed 28 October 2009
  2. ^ Satchel, thefreedictionary.com, Accessed 28 October 2009