Çerçiz Myftari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Çerçiz Myftari Ka lindur në Dragot të Tepelenës më 27 dhjetor 1939. Diplomuar në Fakultetin e Mjekësisë së Përgjithshme në Tiranë më 1959. Në vitin 1967 specializohet si pediatër në Tiranë dhe qysh nga viti 1968, vazhdon mjek pediatër në Memaliaj. Ka botuar:

- Lundërtari (Poemë) 1975;

- Fytyrën lumi e lë në det (Poezi) 1995;

- Gega i Labërisë (Poemë) 1998;

- Më thërrasin engjëjt (Poezi ) 1999;

- Mbretëresha e bletëve (Përralla në prozë) 2001;

- Prushit vatra e mallit (Poezi) 2002;

- Njerëz të fatit tim (Mbresa, skica, tregime) 2003;

- Gjethja e këngës ( Lirika) 2006 .