Çermenate

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Çermenate është një (komuna) në provincën e Liqeni i Komos në rajon italian Lombardia, që ndodhet rreth 25 kilometra ) në veri të Milanos dhe rreth 13 kilometra në jug të Como. Deri më 31 dhjetor 2004, ajo kishte një popullsi prej 8752 dhe një sipërfaqe prej 8.1 kilometra katrorë. Çermenate kufizohet me komunat e mëposhtme: Bregnano, Cantu, Carimate, Lazzate, Lentate sul Seveso, Vertemate con Minoprio. Çermenate është shërbyer nga stacioni hekurudhor Cantu-Cermenate.