Certifikata

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Çertifikata)

Certifikata është dokument zyrtar që jep të dhëna mbi një person.

Në varësi të përmbajtjes së të dhënave ka disa lloje certifikatash, për shembull, janë të njohura certifikata e lindjes, vdekjes, martesës dhe certifikatat që dëshmojnë kryerjen e një veprimtarie.

Një shembull i certifikatave për veprimtari është certifikata e kurseve arsimore e cila nënkupton çdo dokument, që jepet pas përfundimit të suksesshëm të një kursi, programi të arsimit ose aftësimit ose pas dhënies së provimeve në institucionin e arsimit dhe aftësimit, i regjistruar dhe i licencuar në mënyrë të rregullt.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Gazeta Zyrtare e IPVQ / PRISHTINË :VITI I/NR. 2 /1 korrik 2006 Arkivuar 27 shtator 2007 tek Wayback Machine