100 vjet romanca shqiptare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
100 vjet romanca shqiptare.jpg

100 vjet romanca shqiptare me autor Kastriot Tusha. Shtëpia Botuese "Toena". Faqet e librit 128.

Mjeshtri i muzikës, Kastriot Tusha, sjell një libër me partiturat e 9 prej romancave më të njohura shqiptare, interpretuar prej tij në koncertin recital “100 vjet Romanca Shqiptare” në kremtimet e 100-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë. Përveç aktivitetit pedagogjik, ku i është dhënë titulli “Profesor i asociuar”, aktiviteti artistik i Tushës ka qenë shumë i ngjeshur dhe i larmishëm. Ai ka interpretuar dhe vazhdon të interpretojë në të gjitha skenat e vendit, duke përballuar me sukses një repertor të gjerë nga paraklasikët deri te bashkëkohorët. Disa prej roleve të realizuara me nivel të lartë artistik janë: Bepe te “Pagliaci”, Kola te “Paja”, Nadiri te “Peshkatarët e perlave”, Alfredo te “Traviata”, Doda te “Mrika”, Ruizi te “Trovatore”, Duka te “Rigoleto” etj. Ka realizuar mbi 100 koncerte vokale-instrumentale, si dhe një numër të konsiderueshëm koncertesh recitale.