1 Lek

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga 1 Lekë valuta viti 1992)
Jump to navigation Jump to search

1 Lek është kartëmonedhë dhe monedhë metalike e emetuar nga Banka e Shqipërisë në disa vite të ndryshme.

Emetimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Monedha është emetuar disa here ku të njohura janë emetimet e vitit 1964, 1969, 1976, 1988, 1992.

Përshkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emetimi i vitit 1969[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përshkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emetimi i vitit 1988[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1 Lek viti 1988

Përshkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emetimi i vitit 1992[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1 Lekë valuta viti 1992
1 Lekë valuta viti 1992

Përshkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]