Abdul Bari eth-Thubejti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Abdul Bari bin Avad bin Ali el-Thubejti (Arabisht: عبد الباري بن عواض بن علي الثبيتي, lindi më 1960) është imam dhe hatib në Xhaminë e Pejgamberit. Ai ishte imam për namazet teravi dhe TehexhxhudXhaminë e Shenjtë mes viteve 1990-1993.

Shejh el-Thubejti punoi si mësues për memorizimin e Kuranit kur ishte 19 vjet. Ai u propozua nga Shoqata për Memorizimin e Kuranit që të bëhet imam gjatë Ramazanit në një qendër islamike në Mbretërinë e Bashkuar.

Edukimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ai morri Bachelor në shkenca në Universitetin e Mbretit Abdulaziz në vitin 1984. Në vitin 1988, ai morri gradë të lartë në SheriatUniversitetin Umm el-Kura.