Abdyl Ymeri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

I lindur më 18.11.1965 në Skenderaj, i martuar dhe prind i dy fëmijëve. Ymeri ishte deputet i Kuvendit të Kosovës nga Grupi Parlamentar i PDK-së në kohën e shpalljes së pavarësisë së Kosovës. I diplomuar në Fakultetin e Xehetarisë-Metalurgjisë, drejtimi i Teknologjisë, Ymeri nga viti 1994-1998, ishte angazhuar profesor në Shkollën e mesme teknike "Anton Çeta". Nga shtatori 2008 ishte nënkryetar i Komunës. Ymeri përveç gjuhës amtare shqipe flet edhe gjuhën serbo kroate dhe angleze.