Abdylhaqim Dogani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Abdylhaqim Dogani (1880 - 1955) ishte një mësimdhënës i shquar nga Gostivari. [1] [2] [3][4]

Vepra[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Kur’ân-ı Kerîm Derslerine Başlangıç (1923);
 • Müslümanlık I; Pedagojik Kavâidine Mutâbık Yeni Sistem İlm-i Hal I (1921);
 • Din Dersleri I-III (1923-1924);
 • Pedagoji Kavâidine Mutabık Yeni Sistem Elifbâ;
 • Arnavutça Elifbâ (Arap harfleriyle); Türkçe Dersleri (Elifbâ) I-IV (1923-1926);
 • Türkçe İçin Arap Harfleri mi İyi Latin Harfleri mi? (Saraybosna 1925);
 • Tarih Dersleri I (1926).

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Jashar Rexhepagiq:Zhvillimi i arësimit dhe i sistemit shkollor të kombësisë shqiptare në teritorin e Jugosllavisë së sotme deri në vitin 1918 Enti i teksteve dhe i mjeteve mësimore i Krahinës Socialiste Autonome të Kosovës, Prishtinë, 1970.
 2. ^ Hasan Kaleşi, Neki Problemi Izuçavanja Kulturne Istorije Pologa za Vreme Turskog Perioda, Bigorski Nauçno-Kulturni Sobiri, Gostivar 1971.
 3. ^ Talat Afçe, “Abdulhakim Hikmet Dogani”, Flaka e Vëllazërimit, sy. 326, Shkup 1956, s. 4.
 4. ^ Hamdi Hasan, “Prosvetnata i Uçebnikarskata Aktivnost na Abdulhakim Hikmet Efendi” (Makedonya’da İslam Kültürü Sempozyumu’na Sunulan Tebliğ, Üsküp Îsâ Bey Medresesi, 1990).

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]