Adriana Gjonaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Adriana Gjonaj
Deputete në Kuvendin e Shqipërisë
(2009 - në vazhdim)
U lind në5 maj 1954
Kombësiashqiptare
Profesionipolitikane, inxhiniere

Adriana Kumbaro Gjonaj ishte deputete e Partisë DemokratikeLegjislaturën VIIKuvendit të Shqipërisë.

Gjonaj ka lindur në 1954 në Tiranë, Shqipëri. Edukimi : B.A in Inxhinieri Mekanike dhe Doktoraturë në Automakinacion (1986), të dyja nga Universiteti i Tiranës. Ka punuar në Departamentin e Automakinacionit dhe Shkencave Kompjuterike në Universitetin Politeknik të Tiranës. Nga 2005-2009 ka punuar në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës si zv. Ministre. Ka publikuar shumë libra dhe hulumtime, ka dhënë prezantime në konferenca ndërkombëtare, ka mbikëqyrur tezat e programeve Master dhe Doktoratë, ka marrë kualifikime nga institucione të ndryshme Evropiane, dhe është anëtare e disa bordeve e forumeve shkencore dhe profesionale.