Jump to content

Aemilia Paulla

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Aemilia Paulla ishte e bija e Lucius Aemilius Paullus, konsull (senator) në vitet 219 p.e.s. dhe 216 p.e.s., humbësi i Betejës së Kanaesë ; dhe ishte motra e Lucius Aemilius Paullus Macedonicus, konsull i vitit 190 p.e.s., fituesi i Betejes së Pydnës dhe pushtuesi i Maqedonisë.

Ajo ishte e martuar me Publius Cornelius Scipio Africanus († 183 p.e.s.), konsull i viteve 205 p.e.s. dhe 194 p.e.s., gjeneral i ushtrisë Romake gjatë Luftës së Dytë Punike dhe fituesi i Betejës së Zamës. Fëmijët e tyre ishin :

Lidhje me Jashtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]