Aeroporti Hamburg Fuhlsbuettel

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Flughafen Hamburg-Fuhlsbüttel
Hamburg airport.jpeg

Pamje nga aeroporti Hamburg Fuhlsbuettel
Aeroporti Hamburg Fuhlsbuettel is located in Gjermania
Aeroporti Hamburg Fuhlsbuettel
Aeroporti Hamburg Fuhlsbuettel
Vendndodhja e aeroportit Hamburg Fuhlsbuettel
Kodi-IATA HAM
Kodi-ICAO EDDH
Koordinatat 56° 37' 55" Gjer. Ver.
09° 59' 22" Gjat. Lin.
xxxm mbi nivelin e detit
Itinerari i trafikut
Largësia nga
qendra e qytetit
8 km
Lidhja me shina S-Bahn (S 1)
Lidhja me rrugë Bus 26, 39, 274,
292, 606, 4550,
4560, 5930, Taxi
Operatori lokal 51 % Hamburg
49 % HAP
Të dhëna bazë
Sipërfaqja rreth 570 ha
Terminalet Terminali 1, 2
Linjat ajrore 63 Airlines (2004)
Vendet e fluturimit 108 destinacione
fluturime nonstop (2004)
Pasagjerë 9.893.854 (2004)
Transporti ajror 85.332 ton (2004)
(posta ajrore=12.783 ton)
Lëvizjet e avionit rreth 45 në orë (2004)
Kapaciteti
(pasagjerë në vit)
10-11 milion në vit
(Terminal 1 + 2)
Të punësuar rreth 1800 direkt
rreth 13.000 të ndryshëm
Sistemi i pistës
xxD/xxM xxxx m
xxM/xxD xxxx m

Vendndodhja dhe trafiku

Aeroporti Ndërkombëtar Fuhlsbüttel në Hamburg: (gjermanisht: Flughafen Hamburg-Fuhlsbüttel) është aeroporti ndërkombëtar i qytetit gjerman Hamburg, dhe njëkohësisht njëri nga shume aeroportet ndërkombëtare të Gjermanisë. Ky aeroport ofron shërbime për transportin civil ajror. Prej këtej mundësohet lidhja me shumë qytete evropiane, si dhe fluturime direkte përtej kontinentit në shumë qytete të botës.

Aeroporti gjendet rreth 8 km në veriperëndim të qendrës se qytetit, si dhe rreth 8 km në jug të qytetit Norderstedt. Nuk ekziston akoma një linjë hekurudhore direkte, që të mundësoje transportimin e pasagjerëve deri në aeroport. Por në vitin 2008 është planifikuar përfundimi i lidhjes direkte e aeroportit me metro (S-Bahn Hamburg), e cila do të lehtësojë ndjeshëm fluksin e madh të pasagjerëve. Por ndërmarrjet e trafikut në Hamburg (HVV) ofrojnë një shërbim mjaft funksional dhe komod për të plotësuar me përpikmëri transportin e pasagjerëve me autobuzë dhe metro për në aeroport. Koha e udhëtimit nga qendra e qytetit zgjat nga 20 deri ne 40 minuta, e cila varet nga zgjedhja e itinerarit dhe linjës përkatëse.
Koordinatat gjeografike janë: 56°37′55″V, 09°59′22″L

Statistika vjetore

Viti Transfer
pasagjerësh
Lëvizje
avionësh
Të ardhurat
2004 9.893.854 151.500
2003 9.529.830 149.365
2002 8.946.505 150.271 184 Mio. €
2001 9.490.432 158.569 192 Mio. €
2000 9.949.269 164.932 198 Mio. €
1990 6.861.255 141.042
1980 4.558.939 100.279
1970 3.138.467 89.788
1960 935.213 53.951

Historia

Kapaziteti dhe Siguria

Infrastruktura

Terminalet

Terminali 1
Terminali 2

Vendet e fluturimit

Linjat ajrore

Në bashkëpunim me Flughafen Hamburg GmbH ka shumë shoqata të tjera fluturimi, të cilat përdorin këtë aeroport si nyje lidhëse për fluturimet e tyre. Më poshtë dhe lista e tyre:


Shiko dhe këtu

Lidhje të jashtme
Koordinatat gjeografike: 56° 37' 55" Gjer. Ver., 09° 59' 22"  Gjat. Lind.
56° 37' 55" Gjer. Ver., 09° 59' 22"  Gjat. Lind.