Afërdita Gusho

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Afërdita Gusho njihet si një nga pediatret dhe themelueset e shërbimit të pediatrisë në Shqipëri. Pediatrja e njohur, me dëshirën dhe pasionin për tu bërë mjeke, kreu studimet në Fakultetin e Mjekësisë në Univeristetin e Shën Petërburgut. Ajo filloi punë në vitin 1954 si pediatre në Spitalin e Pediatrisë.

Por, përveç përkushtimit të saj ndaj fëmijëve, ajo aftësitë e saj nis t’ua shpërndajë edhe studentëve pasi fillon punë si pedagoge në Fakultetin e Mjekësisë. Për vite me radhë ka drejtuar Spitalin e Pediatrisë në QSUT.

Doktoreshë Afërdita Gusho mban titutllin e docentes për kontributin shkencor dhe praktik për mjekimin e disa sëmundjeve që prekin fëmijët.