Jump to content

Afërdita përsëri në fshat

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

"Afërdita përsëri në fshat" është një roman i shkruar nga Sterjo Spasse. Në vitin 1938 Spasse përfundoi së shkruari romanin e dytë “Afërdita” që doli nga botimi në vitin 1943. Romani u përkthye edhe në rusisht e bullgarisht.[1]

Afërdita Skënderaj është një mësuese që punon në një fshat malor. Afërdita punon me vullnet dhe dëshirë të madhe për të përmirësuar gjendjen intelektuale të fshatarëve.

Në fund ajo ia del të shuajë mosmarrëveshjet ndërmjet dy fshatrave.

Por fillimet ishin te renda, ishin barr mbi Aferditen e cila ishte grua burr e cila qoi ne kemb dy fshatra te cilt "pushtoheshin" nga burrat te cilt kishin Dal te pa prekur nga zjarri I Gjermanit e kishin dal pa I djegur fijet e flokut . Aferdita u doli ball te gjithve, u doli ball grave te ulura ne shtepi qe me heret I kishte mesuar po ato vajza gra u kishte mesuar shkronjat e para vajzave te rritura kishte luftuar Kundra fashizmit,analfabetizmit kishte dal para shum problemeve ball e perseri me kthimin e saj I kthehet dhe detyres se saj si mesuese por mbi te gjitha kishte poashtu detyren e saj ne krah te I zgjonte dy fshatrat ti kthente siq kishin qen ti rindertonte bashk dhe me vendasit.qa qa qa qa qa qa qqdfg

  1. ^ STERIO SPASE – Shkrimtari që nuk pushoi së shkruari gjithë jetën[lidhje e vdekur][lidhje e vdekur]