Jump to content

Afton-Tidningen

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Artikulli ka nevojë për përmirësim gjuhësore. --Adventus 12 gusht 2010 10:23 (CEST)

Afton-Tidningen, (në gjuhën shqipe Gazeta e mbrëmjes), gazetë e përditshme liberale në publikim në vitet 1909–20 me bazë në Stockholm, Suedi. Në fillim gazeta ishte shumë radikale por më vonë u bë adhurues i ndalimit i pijeve alkoolike. Strindberg shkaktoi me pesëdhjetë artikulla i ashtuquajtur "Grindje Strindberg" në vitin 1910. Redaktorë e gazetës midis të tjerash ishte Valfrid Spångberg, Carl Gustaf Ekman dhe Torsten Fogelqvist.