Agaveja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Agaveja është bimë e vendeve të ngrohta, me gjethe shumë të gjata, të trasha, me tul, të dhëmbëzuara e me gjemba. Agaveja është e përshtatshme edhe në industrinë e tekstilit, nga gjethet e saja nxirren fije të cilat përdoren për prodhimin e litarëve.


P biology blue.png Ky artikull në lidhje me biologjinë është i cunguar. Ndihmoni dhe ju në përmirsimin e tij.