Age reversal

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Rejuvenation është një disiplinë mjekësore e përqendruar në kthimin mbrapsht të procesit të plakjes . [1]

Rejuvenation dallohet nga zgjatja e jetës. Strategjitë e zgjatjes së jetës shpesh studiojnë shkaqet e plakjes dhe përpiqen t'i kundërshtojnë ato shkaqe në mënyrë që të ngadalësojnë plakjen. Rejuvenation është kthimi mbrapa i plakjes dhe kështu kërkon një strategji tjetër, përkatësisht riparimin e dëmit që shoqërohet me plakjen ose zëvendësimin e indeve të dëmtuara me inde të reja. Rinovimi mund të jetë një mjet për zgjatjen e jetës, por shumica e strategjive të zgjatjes së jetës nuk përfshijnë rejuvenation.

  1. ^ De Grey, Aubrey D. N. J. (2004). "Welcome to Rejuvenation Research". Rejuvenation Research. 7: 1–2. doi:10.1089/154916804323105017. {{cite journal}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)