Agim Nebi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
AGIM NEBI

Agim Nebi Piktor - Mosaicist Shqiptar (lindur me 30 nëntor 1950, Korçë, Shqipëri), Ka realizuar një serë veprash monumentale të rëndësishme në arkitekturë, në Shqipëri dhe Itali. Ne Shqipëri, për kontributin e dhënë në zhvillimin e artit, dekorohet me Urdhërin “NAIM FRASHERI” të Klasit II (07/05/1983), dhe Urdhërin “NAIM FRASHERI” të Klasit I (07/09/1989), me motivacionin “Është dalluar për kontributin e dhënë në zhvillimin e pikturës dekorative murale (mozaikut), duke krijuar vepra cilësore me përmbajtje kombëtare”. Në Itali, për aktivitetin e tij artistik, i akordohet Titulli “QYTETAR NDERI” Toritto (BA) 20/12/2013.

Burimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]