Jump to content

Agim Qena

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Autor: Agim Qena

Agim Qena (1950-2005) është njëri ndër karikaturistët më të njohur kosovarë, është autor i presonazhit komik shumë te njohur "Tafë kusuri" i cili botohej në të përditshmën "Rilindja". Karieren e karikaturistit e filloi në gazetën lokale ne Mitrovicë ZVEÇAN ne vitin 1970, e mandej nga viti 1974 kalon si karikaturist i rregullt ne gazeten e vetme ditore "Rilindja. Agim Qena punoi edhe në Koha Ditore nga viti 1997, ndërsa më vonë pas luftës , vazhdoi në RTK duke i shfaqur në ekran në programin e mëngjesit episodet me "Tafë Kusuri"-in. Disa vite pas vdekjës së Agimit, stripi komik "Tafë Kusuri" nisi të botohet në Koha Ditore por kësaj radhe i vizatuar nga dora e të birit, Rron Qena. Rroni e ruajti besnikërisht stilin e të atit dhe autenticitetin e personazheve(Tafa, Hava, Luli, etj).

Lidhje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]