Agim Tahiraj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Agim Tahiraj karrierën e filloi në Klubin e Boksit "Prishtina", ku në vitin 1980 u bë kampion i Kosovës në kategorinë gjysmë e mesme 71 kg dhe nen kampion i Ish Jugosllavisë po në ketë kategori, në konkurrencën e Juniorëve. Karrierën e vazhdoj në Klubin e Boksit "Partizani" në Gjilan dhe që nga viti 1983 karrierën e vazhdoj në KB "Kristal" te Zajeqarit deri në vitin 1988 ku edhe e përfundoj karrierën e aktivitetit si sportist, dhe që nga pavarësimi i sportit kosovare në vitin 1991 vazhdon me sportin e boksit, por si trajner në KB "Prishtina" se bashku me kolegët deri pas përfundimit te luftës e po ashtu edhe pas lufte vazhdon punën në ketë klub deri në vitin 2001 ku në ketë vit pikërisht në mars te viti 2001 themelon Klubin e Boksit "Drenasi" në qytetin e Drenasit.

Çmimet dhe Medaljet

1984 - Medalja e Bronx në turneun ndërkombëtare Kupa e Vidinit - Bullgari

1985 - Medalja e Argjent në turneun ndërkombëtare Kupa e Vidinit - Bullgari

1986 - Medalja e Art në turneun ndërkombëtare Kupa e Vidinit - Bullgari

2001 - Trajner i Vitit në komunën e Drenasit

2002 - Trajner i Vitit në komunën e Drenasit

2003 - Gjyqtar i Vitit në komunën e Drenasit

2004 - Trajner i Vitit në Federata e Boksit te Kosovës (FBOXK)

2005 - Trajner i Vitit në komunën e Drenasit

2011 - Gjyqtar i Vitit në Federata e Boksit te Kosovës (FBOXK)