Agjencia Kombëtare e Provimeve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Agjencia Kombëtare e ProvimeveShqipëri ose shkurt AKP është një institucion i posaçëm që merret me organizimin e provimeve kombëtare. Ajo harton dhe/ose vlerëson provimet parauniversitare si Provimet e Lirimit apo provimet e olimpiadave kombëtare, provimet për pranim në universitete për klasat e 12-ta, dhe provimet për profesionet e rregulluara. Ky institucion u krijua më 10 dhjetor 2012 me Vendim të Këshillit të Ministrave.[1].

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]

Referimet[redakto | përpunoni burim]