Agron Shele

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Agron Shele ka lindur, më 07.10.1972, në fshatin Leskaj, rrethi Përmet. Pas shkollës 8-vjeçare, përfundoi studimet e mesme dhe të larta në Tiranë. Që në moshë të herët ka qënë i apasionuar dhe impresionuar pas letërsisë, rrugë të cilën e bëri lajmotiv të jetës dhe përgjegjësi të zhvillimit intelektual të tij. Është autor i veprave letrare: Hapat e Klarës (roman), Përtej perdes gri (roman), Imazh i rremë (roman), Pasazh i pafaj (poezi, Kur heshtja flet (poezi) White stones ( poems), RIME SPARSE” - Il suono di due voci poetiche del Mediterraneo ( Poesie di Agron Shele e Claudia Piccinno) si dhe librave eseistike; Ngjyrime Universale" Esse- I, Ngjyrime Universale" Esse- II. Gjithashtu është mundësuesi i publikimit të Antologjive Ndërkombëtare: Korsi e hapur - I, Korsi e Hapur II, Pegasiada. Është bashkëthemelues i Revistës Letrare ATUNIS dhe publikues i numrave periodikë (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10) dhe Antologjisë Poetike Atunis 2018- 2019 - 2020) . Është antar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Shqipërisë, antar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Botës (IWA) me qendër në Ohajo (SHBA), antar i Poetëve Bashkohorë të Globit (WPS), antar bordi i UWP, Poets del Mundo, etj. Ka qenë Sekretar i Përgjithëshëm i Lidhjes Ndërkombëtare të Poeteve, Shkrimtarëve dhe Artistëve “Pegasi” Albania deri në momentin e shkrirjes së saj dhe tashmë është organizator i Bordit Drejtues Galaktika Poetike "ATUNIS". Proza dhe poezia e tij kanë tërhequr vëmendjen e kritikës letrare, për tematikën psiko-sociale dhe risinë krijuese, dhe si pjesë e mesazhit artistik por dhe individualitetit kreativ të shafqur, është publikuar në shumë gazeta, revista letrare Kombëtare dhe Ndërkombëtare, si dhe është përfshirë në antologjitë botërore: Almanak 2008, 2014, 2016 përfshirë në WORLD POETRY YEARBOOK 2009, 2013, 2014, The Second Genesis, Metafora Wspotczesnosci-2017 (Poloni), Kibatek - 2016 (Itali, Keleno (Greqi), Artista la confronto (Itali), June in Italy, etj. Gjithashtu është fitues i Çmimit Letrar Najinaaman (Creativity prizes - 2016 , dhe mjaft Çmimeve Letrare në Evropë dhe Amerikë. Ka qënë pjesë aktive e Shoqërisë Civile në Shqipëri duke u trajnuar për menaxhim, projekte dhe lidership nga shumë Fondacione Ndërkombëtare, si: REC, USAID, PNUD, UNICEF etj. Ka qenë Kryetar i Shoqatës "Rinia dhe Fëmijet" si dhe "Mjedisi në Komunitet". Aktualisht jeton në Belgjikë.

https://atunispoetry.com