Jump to content

Ahmet Spahiu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ahmet Spahiu
U lind në7 Dhjetor 1928
 Jugosllavia, Pejë
Vdiq21 gusht 2014 (75 vjeçar)
Kosova Kosova, Prishtinë

Ahmet Spahiu Lindi më (1931-2014) në Pejë Shkollimin fillor dhe te mesem perfundoi ne Peje. Shkollen e Larte, Dega Aktrimit ne klasen e Slobodan Popic e perfundoi me 1970. 1972 u punesua ne Teatrin Krahinor, Prishtine;1972 – 1976 e punesuar ne Teatrin e Qytetit, Prizren; 1980 – 2015 e punesuar ne Teatrin Kombetar te Kosoves, Prishtine. Ka realizuar mbi 60 role ne Teater, film TV e radio. Bashkepunetore e disaTeatrove te Kosoves, si ai i Pejes, Ferizajit, Teatrit ODA, Skenen e Pavarur kamertale “Kabare Prishtina” etj.