Aid el-Karni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Aid El Karni
U lind në1 janar, 1959
Kombësiashqiptar
Profesionihoxhë

Aaidh ibn Abdullah al-Qarni (lindi më 1 janar 1959) është dijetar, autor dhe aktivist.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ai e kreu shkollën në shkollën el Sulejman, ndërsa ciklin e mesëm në institutin shkencor në Riad. Një kohë, ai e ushtroi detyrë e Imamit dhe ligjëruesit në xhaminë e "Ebu Bekir" në Ebha. El Karni është hafiz i Kuranit, ka lexuar Tefsirin e Xhelalejne-ve, librin Mufredat te Mahlufit, Tefsirin e Ibni Kethirit disa here. Sa iu përket Shkencave te Hadithit, te cilat janë dëshira, kureshtja dhe tere interesimi i tij shkencor, ka lexuar Bulugul Meram me shume se 50 here derisa e ka mësuar përmendësh tere librin. Kishte lexuar edhe librin Umdetul Ahkam, te cilin edhe ua kishte mësuar studenteve ne xhami. Ndërsa sa i përket aktivitetit te tij ne predikimin e Islamit, është i njohur ne mesin e dijetareve, studenteve dhe njerëzve ne përgjithësi. Ndoshta argumenti me i mire per këtë është se Shejhu ka me shume se 1000 ligjërata te incizuara ne kaseta & CD, te cilat i ka dhënë ne xhami te ndryshme, shoqata, klube, fakultete, universitete, etj.

Librat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • أسعد امرأة في العالم (Mund të bëhesh grua e lumtur)
 • "La Tahzan" (Mos u pikëllo)
 • Taj Al Mada'ih (Poezia e El Karnit)
 • L Alah Al Allh
 • Mamlakat Al Bayan
 • Masareh Al Ushaq
 • Mojtama Al Muthol
 • Muhamad Kanak tara
 • Qisat Al Tamooh
 • Siyat Al Qoloob
 • Taj Al Madaeh
 • Tohaf Nabawiya
 • Torjuman Al Sunnah
 • Wa Jaat Sakarat Al Mawet
 • Walaken Konoo Rabaniyin

Atentati ndaj tij[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Më 1 mars 2016, El Karni u qëllua në Zamboanga, Filipine, ku ai e mbajti një ligjëratë në një universitet. Ai u qëllua nga një njeri i cili ishte i veshur me një uniform. Banditi u qëllua dhe vdiq dhe autoritetet e zbuluan një veturë të një studenti dhe ka identifikuar një 21 vjeçar. Një universitet në Washington dyshojnë se ai u qëllua nga një antarë i cili mund të jetë nga ISIS-i. Më vonë u zbulua se banditi ishte mysliman.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]