Akademia e veshjes bukur

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Akademia e veshjes bukur
Akademia low.jpg
Gjinitë letrarePoezi

Akademia e veshjes bukur është përmbjedhje me poezi nga autori shqiptar Veli Karahoda.

Përmbajtja

"Veli Karahoda tërhoqi vëmendjen e publikut lexues dhe të kritikës sonë letrare që me veprën e parë, romanin Kështjella shqip e Kafkës, i cili solli risi, sidomos në planin e procedimeve stilistike letrare dhe të një poetike të re... Edhe në këtë libër (Akademia e veshjes bukur) ky autor ndjek rrugën e njëlloj neosyrealizmi, vecmas në punë të mospërfilljes së normës gjuhësore, si shihet edhe nga titulli, por edhe me parime të tjera ... " (A. Konushevci, 1993)

Kapitujt: I. Nesër do të ngriten varresh; II. Pranvera në burgun tim; III. Balsamuesit e luleve; Akademia e veshjes bukur; IV. Pallati me panoramë Universi; V. Shën Maria e gdhendur; VI. Latuesit e mermerit bojëgurkali; VII. Galeria e Bizariteteve.

Botim i Blend AS, Prishtinë, 1993