Alda Bardhyli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Alda Bardhyli gazetare shqiptare. Ajo është e njohur si studiuese e letërsisë. Ka studiuar letërsi në Universitetin e Tiranës. Prej vitit 2000 ajo ka nisur të punojë si gazetare kulture e më pas si redaktore në gazeta të njohura të kohës si “Albania”, “Dita”, Shqip”. Skenariste në disa emisione të rëndësishme televizive në “Top Channel”, për një periudhë kohe ajo ka punuar dhe si drejtore programacioni në “Ora News”.

Bardhyli ka një kontribut në fushën e botimeve si drejtuese e Shtëpisë Botuese “Saras”. Ajo ka meritën e sjelljes në gjuhën shqipe të një sërë autorësh të rëndësishëm të letërsisë bashkëkohore si dhe nxitjen e një debati kulturor me në fokus librin si organizatore e një sërë tryezash letrare.