Aleksandër Diomidi Qiriako

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Aleksandër Diomidi Qiriako 1874-1951, lindi në Athinë dhe ishte nipi i Dhimitër Qiriakos.

Studioi drejtësi në universitetin e Vajmarit dhe më pas punoi si pedagog në Berlin dhe si rektor dhe profesor në Greqi.

Në vitin 1910 ishte deputet në parlament, i zgjedhur në ishullin e Specias, dhe në vitin 1912 u bë ministër i ekonomisë.

Governator i Banka e Greqise ishte kryeministër i Greqisë 28 giugno 1949 deri me 6 janar 1950


Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.