Jump to content

Alfred Çapaliku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Alfred Capaliku
Emri Alfred
Mbiemri Capaliku
Lindur më 28 qershor 1952
Lindur në Shkodër
Kombësia shqiptare
Shtetësia shqiptare
Profesioni shkrimtar

Alfred Çapaliku lindi në Shkodër, më 28 qershor 1952. Debutoi me poezi në shtypin letrar që në shkollën e mesme. Kreu studimet e larta në Universitetin e Tiranës, në degën Gjuhë-letërsi, më 1973.

Punoi arsimtar në fshatrat e Tropojës e të Shkodrës, si dhe në qytet. Është pedagog i Letërsisë Shqipe dhe asaj të krahasuar, në Universitetin e Shkodrës "Luigj Gurakuqi"

 1. " Kënga e kantiereve " (poezi), Tiranë,1976
 2. " Për njerëzit e punës " (poezi), Tiranë,1980
 3. " Java pa ty " (poezi), Shkodër,1995
 4. " At Vinçenc Prendushi " (monografi), Shkodër, 1996
 5. " Një javë me perralla " (prozë parë fëmijë), Shkodër, 1998
 6. " Bernardin Palaj " (monografi), Shkodër, 1999
 7. " Tregime për ty " (prozë), Shkodër, 1999
 8. " Muzikë në lëvizje " (poezi), Shkodër, 2000
 9. " Ufoja dhe lulet " (poezi për fëmijë), Shkodër, 2001
 10. " Gaspër Pali " (monografi), Shkodër, 2002
 11. " Alfabeti i munguar" (studime letrare) , Shkodër, 2003
 12. "Ese dhe studime letrare" (studime letrare, ese), Shkodër, 2005