Alfred Karamuço

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Alfred Karamuço lindi më 27 janar të vitit 1943Korçë, Shqipëri.

Edukimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ka diplomuar në Fakultetin e Drejtësisë të Universitetit të Tiranës në vitin 1965.

Karriera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Ka ushtruar profesionin e juristit në organet e prokurorisë dhe në Byronë Juridike pranë Këshillit të Ministrave.
  • Në qeverinë e parë pluraliste ka ushtruar detyrën e Kryetarit të Kontrollit të Lartë të Shtetit (anëtar qeverie) dhe më pas të zëvendëskryetarit të këtij organi.
  • Ka qenë lektor pranë Akademisë së Rendit Publik.
  • Nga viti 1995 e në vazhdim ushtron funksionin e anëtarit të Gjykatës Kushtetuese.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]