Jump to content

Ali Ajeti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ali Ajeti
U lind në1957
Vdiq1989
KombësiaShqiptar
Profesioniluftëtar

Ali Ajeti, lindi në vitin 1957 në fshatin Sfeçël të komunës së Podujevës dhe ra dëshmorë në vitin 1989, ishte luftëtar dhe hero shqiptar.

Ali Ajeti i takonte nje grupi të organizuar dhe të armatosur të cilët organizonin demostrata dhe sulme mbi okupuesit. Veprimtaria e këtij grupi i përkaste "Çështjës Kombëtare". Ky grup më vonë (dhjetor 1989) u quajt "Çeta e Llapit".

31 maj 1989 Ali Ajeti në luftë me forcat serbe bie heroikisht në fshatin Shtedim në Podujevë.

Sot emrin e këtij heroi e mbajnë shkolla, rrugë, shoqata (humanitare, Kulturo-artistike,etj.).

Si p.sh.:

  • Shkolla fillore në vendlindjen e tij, Sfeçël mban emrin e këtij dëshmori.
  • Një rrugë në Prishtinë