Jump to content

Ali Xhiku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ali Perte Xhiku profesor dhe studiues letersie në Universitetin e Tiranës

Jeta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lindur më 31-08.1943 në Gjirokastër

1962-1966 Fakulteti i Historise dhe i Filologjise; Dega gjuhe-letersi shqipe (Universiteti Sheteror i Tiranes)

  • 1974-1978, Shef i katedres se letersise shqipe
  • 1977-1983, zv/dekan i Fakultetit te Historise dhe te Filologjise
  • 1983-1988, Dekan i Fakultetit te Historise dhe te Filologjise
  • 1988-1993, Drejtor i lnstitutit te Kultures Popullore pranë Akademise se Shkencave

Kualifikimi: 1978, Kandidat i shkencave filozofike 1980, Docent 1987, Doktor i shkencave filozofike 1992, Profesor

Vepra[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • "Romantizmi arbëresh" 1980;
  • Nga romantizmi rrjedhave te realizmit, 1989;
  • Permes mendimit historiko-letrar të Çabejt 1999;
  • Letersia shqipe si polifoni,2005;

Literatura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]