Ali efendi Jakupi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ali Jakupi (1913 - 1988) i lindur në vitin 1913 në fshatin Desivojkomunës së Kamenicës, Kosovë. Rrjedh nga një familje që e njeh rreth i gjere. Ali efendia, një shkencëtar, dijetar e poliglot i madh të shekullit të kaluar, i njohur e i çmuar në botë, por çuditërisht i harruar nga shqiptaret. Ska dyshim se nder personalitetet më të shquara islame shqiptare ishte Ali Jakupi. Aliu profesionin dhe aktivitetin e tij prej shkencëtari, alimi e diplomati i zhvilloi jashtë atdheut, se pari në Egjipt, ku mbaroi studimet, e më vonë në Stamboll, ku jetoi dhe punoi. Vdiq në vitin 1988 në Stamboll